Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt

Google Betyg
4.9
283 recensioner
js_loader

Nyheter, information och de senaste rönen

För att kunna hålla sig uppdaterad med de senaste rönen inom akutsjukvård och brandskydd kommer vi här samla de senaste nyheterna och informationen. Ta del av våra artiklar och inlägg och håll dig uppdaterad så att du och dina kollegor kan agera med perfektion i en akut situation.

En person håller på att drunkna
Drunkning – Bada säkert i sommar

Drunkning är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1-6 år. Vet du hur du ska agera vid en drunkningsolycka? Bada säkert i sommar!

En brandvarnare som lyser
Brandvarnare bäst i test 2024

Det som verkligen räddar liv vid en brand i hemmet är brandvarnaren. Men vilken ska man ha? Läs artikeln ”Brandvarnare Bäst i Test 2024” och välj rätt.

Hjärtstartare bäst i test 2024

Går ni i tankarna att köpa eller hyra hjärtstartare? Kika igenom vår artikel ”Hjärtstartare Bäst i Test 2024” för att se vilken ni ska välja!

Första hjälpen utrustning på företaget

Både små och stora skador kräver en snabb insats. Det kan gälla att utföra HLR, sätta förband eller liknande. Vilken första hjälpen utrustning ska man egentligen ha på jobbet?

En grupp poserar med 4st dockor efter en HLR-utbildning
HLR utbildning för företag

Söker ditt företag efter kunniga utbildare inom HLR? Vilka krav ställs på företag vad gäller HLR? Vad kan du göra för att få en säkrare och tryggare arbetsplats?

Första hjälpen utrustning i hemmet

Vilken första hjälpen utrustning ska man ha i hemmet? Kan en privatperson köpa en hjärtstartare? Vad ska man ha i sin första hjälpen väska?

Ambulansens inställelsetider 2023

Hur ser ambulansens inställelsetider ut och hur påverkar det de som behöver hjälp? Vikten av att lära sig hjärt- och lungräddning (HLR) som privatperson.

Svenska HLR-registret 2022

Årsrapporten från det Svenska HLR-registret för år 2022 belyser en betydelsefull och positiv utveckling inom hjärt-lungräddningsområdet i Sverige.

Skåne inför SMS-livräddare

Den 3 januari inför Region Skåne systemet Sms-livräddare som gör det möjligt för HLR-utbildade invånare att ingripa vid ett misstänkt hjärtstopp utanför sjukhus.

Islivräddning & HLR

Hur ska du gå tillväga vid en olycka på is? Vilken utrustning ska man ha med sig? Och hur påverkar kyla förmågan att överleva ett hjärtstopp?

HLR på djur

Kan man utföra HLR på husdjur? Kan man använda en hjärtstartare som är anpassad för människor på en katt?

Hjärtstartaren Philips HS1 i en röd väska på en gräsmatta
Hjärtstartare

Vad är en hjärtstartare, vem kan använda den och hur låter de? Vi listar de vanligaste frågorna och svaren om hjärtstartare.

Vad är HLR?

Vad är HLR? Varför är det så viktigt och hur utför man det? En artikel som sammanfattar utförandet och vikten av kvalitativ hjärt- och lungräddning.

SMS livräddare
SMS-livräddare

Vad är en SMS-livräddare och vem kan bli det? Läs om hur allmänheten kan bli en del i kedjan som räddar liv.

Tveka inte för att kontakta oss för speciella önskemål, andra frågor eller övriga uppdrag.