HLR utbildning Uppsala
Finns ert företag i Uppland och söker ni efter kompetenta utbildare med blåljuserfarenhet som kan utbilda dig och dina kollegor i HLR med hjärtstartare? Då har ni hamnat på rätt ställe!
I vår utbildning HLR med hjärtstartare får ni lära er grunderna i hur man utför HLR och använder en hjärtstartare. Utbildningen tar 2 timmar, genomförs på er arbetsplats och vi som utbildar är alla brandmän eller sjuksköterskor med stor erfarenhet av att utföra HLR skarpt.
Vill du läsa om våra andra kurser?


HLR kurs Uppsala, detta ingår.
Med en brandman eller sjuksköterskas erfarenhet av skarpa olyckor guidar vi dig till den bästa tekniken för att kunna rädda liv. Kursen blandar teori och praktik för att ni ska känna er så trygga som möjligt. I vår HLR utbildning i Uppsala går vi bland annat igenom följande moment.
- Kursen instrueras av en mångårigt erfaren brandman.
- Agerande på olycksplats
- Kontroll av livstecken.
- Övning: Så hanterar du ett luftvägsstopp på rätt sätt.
- Övning: Förevisning och praktisk övning av HLR-tekniker.
- Övning: Förevisning och praktisk övning med hjärtstartare.
- Registrering som sms-livräddare.
Pris & kostnad – HLR utbildning Uppsala
För att både stora och mindre företag och föreningar ska ha möjlighet att ta del av våra kunskaper har vi satt ett pris som ska kunna fungera för alla. Vi anser att alla bör ha grundläggande kunskap om hantering av nödsituationer och vi vill vara en del av lösningen.
Kurs:
HLR utbildning Uppsala
Kurs i Hjärt- och Lungräddning (HLR) med teoretisk och praktisk genomgång av hur man använder en hjärtstartare.
- Antal deltagare: Max 12st.
- Tidsåtgång: 2 timmar.
- Plats: På er arbetsplats.
- Instruktör: Brandman.
Pris från:
- 5990 kr + moms.
Betalning sker efter genomförd kurs (30 dagar).

Första hjälpen utbildning Uppsala
Har du någon gång varit med om en trafikolycka? Vet du hur du ska agera om du skär dig på en kökskniv? Har du en kollega med epilepsi? Hur gör du om din partner får en stroke?
Med vår HLR utbildning i Uppsala lär du dig grunderna i hjärt- och lungräddning samt hur man använder en hjärtstartare. Vill du däremot vara förbered för fler möjliga olycksscenarion i din närmiljö så ska du välja till tillägget första hjälpen.
Väljer man till första hjälpen till sin HLR kurs så tar vi ett större helhetsgrepp kring möjliga olyckscenarion på er arbetsplats. Vi pratar om exempelvis olika sorters blödningar (ni får lägga förband), fall/klämskador, brännskador och olika sjukdomsfall såsom stroke, epilepsi, allergi och astma.
Vad vi går igenom anpassas efter just er unika riskmiljö samt om ni har egna önskemål. Kontakta oss för fler frågor om upplägg, priser och tidsåtgång. Boka er första hjälpen kurs i Uppsala idag!
Måns Franklin, ägare av Franklin Brand & Hälsa AB och brandman
Telefonnummer 073-5354480
e-post info@franklinbrandochhalsa.se

Så utför du HLR – steg för steg
- Innan du påbörjar hjärt-lungräddning (HLR) är det avgörande att bedöma situationen och säkerställa din egen säkerhet. HLR är en livräddande behandling som ges till någon som har slutat att andas. Först, kontrollera området för potentiella faror såsom elektriska ledningar, trafik, brand/rök eller farliga material. Därefter, försök att väcka personen. Om personen inte reagerar, ring omedelbart efter hjälp eller be någon ringa 112.
- Nästa steg är att kontrollera personens andning. Öppna luftvägarna genom att placera en hand på pannan och luta huvudet försiktigt bakåt. Observera brösthöjning och lyssna efter andning. Om personen inte andas normalt är det dags att utföra hjärt- och lungräddning.
- För HLR:
- Kompressioner: Placera båda händerna ovanpå varandra mitt på bröstet och tryck ned bröstet 5-6 cm, utför 30 kompressioner med en hastighet av 100-120 per minut.
- Inblåsningar: Öppna luftvägarna genom att lyfta upp hakan och böja huvudet bakåt. Täck personens mun helt med din mun, knip om näsan och blås in luft tills bröstkorgen höjer sig. Ge 2 inblåsningar.
- Fortsätt med HLR i förhållandet 30 kompressioner till 2 inblåsningar tills ambulanspersonal eller räddningstjänst tar över, eller tills personen börjar andas normalt. Minimera avbrott i HLR för att optimera behandlingen och öka chanserna till överlevnad.