HLR utbildning Örebro
Franklin Brand & Hälsa har arrangerat HLR-utbildningar i Örebro och övriga delar av Närke under flera år. Genom samarbeten med licensierade instruktörer, ofta med omfattande erfarenhet inom blåljusverksamhet, kan vi erbjuda högkvalitativ utbildning inom HLR med hjärtstartare, barn-HLR, första hjälpen och grundläggande brandskydd. Läs mer om vårt kursupplägg och våra erfarna instruktörer nedan. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.
Vill du läsa om våra andra kurser?
Detta ingår i vår HLR kurs i Örebro
Via vår kurs HLR utbildning Örebro ger vi dig de verktyg och kunskaper du behöver för att kunna hantera ett plötsligt hjärtstopp med hjälp av HLR (hjärt- och lungräddning) samt användandet av en hjärtstartare.
- Kursen instrueras av en mångårigt erfaren brandman eller sjuksköterska.
- Agerande i en akut situation.
- Kontroll av livstecken.
- Övning: Så hanterar du ett luftvägsstopp på rätt sätt.
- Övning: Förevisning och praktisk övning av HLR-tekniker.
- Övning: Förevisning och praktisk övning med hjärtstartare.
- Historier, lärdomar och erfarenheter från verkliga händelser.
- Registrering som sms-livräddare.
Pris & kostnad – HLR utbildning Örebro
Vi är fast övertygade om vikten av att sprida kunskapen om livräddning, därför har vi gjort våra kurser tillgängliga för alla till ett rimligt pris. Hos oss är livräddning ingen lyx, det är en nödvändighet.
Kurs:
HLR med hjärtstartare
Kursen HLR utbildning Örebro med teoretisk och praktisk genomgång om hur man hanterar en hjärtstartare.
- Antal deltagare: Max 12st.
- Tidsåtgång: 2 timmar.
- Plats: På er arbetsplats.
- Instruktör: Brandman.
Pris från:
- 5990 kr + moms.
Betalning sker efter genomförd kurs (30 dagar).
Första hjälpen utbildning i Örebro
Föreställ dig en situation där en närstående plötsligt kollapsar och blir medvetslös. Vet du hur du ska reagera? Skulle du kunna rädda deras liv? De första minuterna efter en olycka är avgörande för utfallet.
Har du någonsin stått inför en trafikolycka? Vet du hur du ska agera om du skär dig på en kökskniv? Har du en kollega som lider av epilepsi? Hur skulle du hantera om din partner drabbades av en stroke?
Genom att gå vår HLR-utbildning i Örebro lär du dig grunderna i hjärt- och lungräddning samt hur du använder en hjärtstartare. Om du vill utöka dina färdigheter och kunskaper på olycksplatser kan du välja till första hjälpen.
Tillägget av första hjälpen till din HLR-kurs i Örebro innebär att vi tar ett bredare grepp kring potentiella olycksfall på er arbetsplats. Kursen anpassas helt efter era arbetsförhållanden och de risker ni möter.
Vi kan bland annat gå igenom tekniker för att stoppa blödningar, hantering av fall- och klämskador, behandling av brännskador samt hur man agerar vid olika sjukdomsfall som stroke, epilepsi, diabetes och allergier.
För mer information om vår första hjälpen-kurs i Örebro, klicka på länken nedan.
Så utför du HLR – steg för steg
- När man står inför en situation där någon plötsligt slutar att andas är hjärt-lungräddning (HLR) en avgörande första hjälpen-behandling som kan rädda liv. Innan du påbörjar HLR är det dock viktigt att bedöma situationen och säkerställa din egen säkerhet samt eventuella faror i området, såsom elektriska ledningar, trafik, brand/rök eller farliga material. Därefter är det viktigt att försöka väcka personen. Om personen inte reagerar bör du omedelbart ringa efter hjälp eller be någon annan ringa 112 för att få professionell assistans.
- Det första steget när du utför HLR är att kontrollera om personen andas normalt. Detta görs genom att öppna luftvägarna genom att lägga en hand på personens panna och luta huvudet bakåt. Efter att du har öppnat luftvägarna, kontrollera om personen andas genom att titta efter brösthöjning och lyssna efter andning. Om personen inte andas är det dags att påbörja hjärt- och lungräddning.
- För kompressioner placerar du båda händerna ovanpå varandra mitt på bröstet och trycker ner bröstet 5-6 cm, 30 gånger. Kompressionerna bör ges med en hastighet av 100-120 kompressioner per minut.
- För inblåsningar öppnar du luftvägen genom att lyfta upp personens haka och böja huvudet bakåt. Sedan täcker du personens näsa med din mun, gapar stort och blåser in luft tills bröstkorgen höjer sig. Detta upprepas två gånger.
- Fortsätt med cykeln 30:2 av kompressioner och inblåsningar tills ambulanspersonal eller räddningstjänst tar över eller tills personen börjar andas normalt igen. Under hela processen är det viktigt att minimera avbrott i HLR för att optimera chansen till överlevnad. Att vara förberedd och veta hur man agerar i en nödsituation kan göra en enorm skillnad och rädda liv.