HLR utbildning barn

En vuxen person håller två fingrar ovanpå en bebis bröstkorg och utför hjärtmassage på ett spädbarn. En del av kursen Barn-HLR.

Detta ingår i vår barn HLR utbildning

Genom att delta i vår Barn-HLR utbildning lär du dig att agera i nödsituation där ett barns liv är i fara. Kursen anpassas efter era behov och vilken ålder på barn som kan vara av intresse exempelvis förskola, lågstadie eller äldre barn.

 • Kursen leds av en brandman med mångårig operativ erfarenhet.
 • Övning: Utbildning och praktisk övning i barn-HLR.
 • Övning: Utbildning och praktisk övning hjärtstartare.
 • Övning: Hantering av ett luftvägsstopp hos ett barn.
 • Övning: Kontroll av livstecken på ett barn.
 • Övning: Lägga ett barn i ett stabilt sidoläge.

Pris & Kostnad – Barn-HLR

I vår roll som blåljuspersonal har vi förstått hur beroende vi är av allmänhetens hjälp i en akut situation, så vi har gjort vår HLR utbildning barn tillgänglig för alla till ett rimligt pris. Vi tror att alla bör ha grundläggande kunskap om hur man hanterar nödsituationer och vill vara en del av lösningen.

Google Betyg
5.0
118 recensioner
js_loader

HLR utbildning barn

Hjärt och lungräddning barn kurs

 • Antal deltagare: Max 12st.
 • Tidsåtgång: 2 timmar.
 • Plats: På er arbetsplats.
 • Instruktör: Brandman.

Pris från:

 • 6000kr + moms.

Betalning sker efter genomförd kurs (30 dagar).

Vi hade utbildningnen med Calle och det var en väldigt lärorikt upplevelse. Han gav oss viktigt information och altid hade svar till våra frågor. Jag har gått olika utbildningar tidigare så jag visste innehållet av kursen men det var väldigt tydlig och bra att fräsha upp kunskapen. Franklin Brand & Hälsa AB uppfyllde förväntningar som jag hade och jag skulle rekomendera företaget till andra.
Jättebra HLR-utbildning som var anpassad efter behovet vår verksamhet har. Utbildaren var lugn, väl strukturerad och kunnig. Jag rekommenderar!
Kanon bra kurs och jätte bra tränare.
Patama Weslien
Patama Weslien
1692443778
Bästa HLR utbildningen, väldigt pedagogik och tydligt.
Asuman Baysal
Asuman Baysal
1692173688
Väldigt informativt och bra.
Annika Fridman
Annika Fridman
1692173660
Konkret och tydlig utbildning!
Jenny Thörne
Jenny Thörne
1692102726
Linda Karlin
Linda Karlin
1692102664
Tydligt och bra / Tack
T L
T L
1692092559
Väldigt tydlig och bra instruktör, bra utbildning
Lina Hulander
Lina Hulander
1692092473
Mycket bra genomgång och varvat med samtal, frågor och funderingar!
Lina Palmerud
Lina Palmerud
1692086288
Jättebra och tydligt både i praktik och teori som gör att man känner sig lite mer säker och trygg inför ev ingripande. Tack!!
Erica Bengtson
Erica Bengtson
1692086106
Bra och tydliga instruktioner, bra varierat med både teori och praktik
Maria Lindelöf
Maria Lindelöf
1692086065
Eva Åstedt
Eva Åstedt
1692086064
Mycket bra och tydlig lektion ute på arbetsplatsen.
Karin Bernson
Karin Bernson
1692086001
Givande och lärorikt! Livsviktigt!
Den bästa HLR-kursen! Den gav mig mycket praktisk kunskap. Dessutom en väldigt pedagogisk, tydlig, och förtroendeingivande kursledare.
Mycket bra energifylld och entusiasmerande, rekommenderas
Henrik Mainz
Henrik Mainz
1687977647
Pedagogisk, lätt förståeligt språk och professionellt utfört.
M Mossadegh
M Mossadegh
1687977642
Väldigt bra, tydlig och pedagogisk genomgång av HLR och hjärtstartare.
Anna Wallin
Anna Wallin
1687977607
js_loader

”Ett barn som drabbas av en livshotande situation ska kunna få rätt hjälp av någon i närheten. Alla vuxna behöver kunna hjälpa barn som satt i halsen, slutat andas eller i värsta fall fått hjärtstopp.”

Rikshandboken-bhv – Hjärt-lungräddning på BVC

Så gör du HLR på barn

Kontrollera livstecken. Skaka barnet försiktigt och försök få kontakt. Om barnet inte reagerar räknas det som medvetslöst.

Kontrollera andning. Skapa fri luftväg genom att lägga en hand på barnets panna samtidigt som du med två fingrar lyfter hakan underifrån och tippar barnets huvud bakåt. Lägg örat mot barnets mun och se, lyssna och känn efter eventuell andning.

Vid ingen eller onormal andning, gör 5 inblåsningar.

Gör 15 bröstkompressioner mitt på barnets bröstkorg. Är barnet 0-1 år så trycker du ner med 2 fingrar cirka 4 cm. Är barnet 1-18 år placerar du en eller två händer på bröstkorgen och trycker ned 5-6 cm. Försök hålla takten 100 kompressioner per minut.

Gör 2 inblåsningar. Titta på bröstkorgen så att du verkligen får in luft i lungorna.

Fortsätt med kompressioner. Varva sedan kompressionerna med inblåsningar tills blåljuspersonal tar över alternativt att en hjärtstartare kommer fram.

Är ni flera, hjälps åt! Att utföra HLR är ansträngande och kräver både fysik och fokus. Antingen turas ni om eller så delar ni upp momenten. Exempelvis: en utför kompressioner, en gör inblåsningar och en sköter hjärtstartaren. Är alla uppgifter redan bemannade? Ta bort nyfikna och personer som inte tillför något till olycksplatsen.

Första hjälpen barn kurs

Hur gör du om ditt barn sätter i halsen? Hur lägger man förband om ditt barn skär sig på en kniv? Vad ska man göra om ett barn faller ned från ett träd eller en klätterställning?

I vår HLR utbildning barn lär ni er hur man utför hjärt och lungräddning på barn samt hur man använder en hjärtstartare. Vill man ta ett större helhetsgrepp om möjliga olycksscenarion som kan drabba ett barn ska man istället gå vår första hjälpen utbildning barn.

I en första hjälpen barn kurs går vi igenom alla moment som finns med i HLR utbildningen men även moment såsom blödning, fall/klämskador, brännskador och olika sjukdomsfall såsom epilepsi, diabetes och allergi.