Hjärt och lungräddning utbildning

Vi hade utbildningnen med Calle och det var en väldigt lärorikt upplevelse. Han gav oss viktigt information och altid hade svar till våra frågor. Jag har gått olika utbildningar tidigare så jag visste innehållet av kursen men det var väldigt tydlig och bra att fräsha upp kunskapen. Franklin Brand & Hälsa AB uppfyllde förväntningar som jag hade och jag skulle rekomendera företaget till andra.
Jättebra HLR-utbildning som var anpassad efter behovet vår verksamhet har. Utbildaren var lugn, väl strukturerad och kunnig. Jag rekommenderar!
Kanon bra kurs och jätte bra tränare.
Patama Weslien
Patama Weslien
1692443778
Bästa HLR utbildningen, väldigt pedagogik och tydligt.
Asuman Baysal
Asuman Baysal
1692173688
Väldigt informativt och bra.
Annika Fridman
Annika Fridman
1692173660
Konkret och tydlig utbildning!
Jenny Thörne
Jenny Thörne
1692102726
Linda Karlin
Linda Karlin
1692102664
Tydligt och bra / Tack
T L
T L
1692092559
Väldigt tydlig och bra instruktör, bra utbildning
Lina Hulander
Lina Hulander
1692092473
Mycket bra genomgång och varvat med samtal, frågor och funderingar!
Lina Palmerud
Lina Palmerud
1692086288
Jättebra och tydligt både i praktik och teori som gör att man känner sig lite mer säker och trygg inför ev ingripande. Tack!!
Erica Bengtson
Erica Bengtson
1692086106
Bra och tydliga instruktioner, bra varierat med både teori och praktik
Maria Lindelöf
Maria Lindelöf
1692086065
Eva Åstedt
Eva Åstedt
1692086064
Mycket bra och tydlig lektion ute på arbetsplatsen.
Karin Bernson
Karin Bernson
1692086001
Givande och lärorikt! Livsviktigt!
Den bästa HLR-kursen! Den gav mig mycket praktisk kunskap. Dessutom en väldigt pedagogisk, tydlig, och förtroendeingivande kursledare.
Mycket bra energifylld och entusiasmerande, rekommenderas
Henrik Mainz
Henrik Mainz
1687977647
Pedagogisk, lätt förståeligt språk och professionellt utfört.
M Mossadegh
M Mossadegh
1687977642
Väldigt bra, tydlig och pedagogisk genomgång av HLR och hjärtstartare.
Anna Wallin
Anna Wallin
1687977607
js_loader
En docka (en byst) att öva HLR med hjärtstartare på.

Detta ingår i kursen HLR med hjärtstartare

Våra kurser i hjärt- och lungräddning ger dig kunskapen om hur du kan påbörja HLR samt hantera akuta situationer med en hjärtstartare.

  • Kursen leds av en brandman med mångårig operativ erfarenhet.
  • Kontroll av livstecken.
  • Övning: Så hanterar du ett luftvägsstopp på rätt sätt.
  • Övning: Förevisning och praktisk övning av HLR-tekniker.
  • Övning: Förevisning och praktisk övning med hjärtstartare.

Pris & kostnad – HLR med hjärtstartare

Vi förstår vikten av livräddning, så vi har gjort vår kurs i hjärt- och lungräddning tillgänglig för alla till ett rimligt pris. Vi anser att alla bör ha grundläggande kunskap om hantering av nödsituationer och vi vill vara en del av lösningen.

Google Betyg
5.0
118 recensioner
js_loader

Kurs:
HLR med hjärtstartare

Hjärt- och lungräddning utbildning (HLR) med teoretisk och praktisk genomgång av hur man använder en hjärtstartare.

  • Antal deltagare: Max 12st.
  • Tidsåtgång: 2 timmar.
  • Plats: På er arbetsplats.
  • Instruktör: Brandman.

Pris från:

  • 6000kr + moms.

Betalning sker efter genomförd kurs (30 dagar).

Kvinna utför hjärt- och lungräddning på en docka i en samlingslokal.

Hjärt- och lungräddning kurs

Vem som helst kan utföra hjärt- och lungräddning och det är alltid bättre att göra något även om det inte är 100% korrekt. Att våga ta steget och kontrollera andning och eventuellt utföra HLR kan vara skillnaden mellan liv och död. Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av denna kunskap så utför vi därför kurser i hjärt och lungräddning rikstäckande. Franklin Brand & Hälsa består av brandmän över hela Sverige som med hjälp av sin erfarenhet av skarpa larm lär ut de rätta teknikerna för att kunna rädda liv. Boka HLR kurs idag.

Grundläggande HLR

Hjärt- och lungräddningsträning är en viktig färdighet som kan rädda liv vid plötsligt hjärtstopp. Utbildningsmaterialet för grundläggande första hjälpen, inklusive HLR, har tagits fram av Rådet för hjärt- och lungräddning i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet. Utbildningen ger deltagarna grundläggande kunskaper om hur man utför korrekt HLR och hur man agerar vid plötsligt hjärtstopp. Utan ordentlig kunskap om hur man ska agera i en sådan situation är risken stor att en person med hjärtstopp inte överlever. Kurserna innehåller både teori och praktik, med tonvikt på praktiken, som tar upp ämnen som varför HLR är viktigt och de första kritiska minuterna efter ett hjärtstopp.

Utbildningen omfattar de grundläggande stegen för att utföra HLR, inklusive korrekt handplacering och kompressionstekniker, samt tekniker för inblåsningar. Efter avslutad utbildning ska deltagarna säkert kunna diagnostisera andnings- och hjärtstillestånd och korrekt utföra HLR och larm. HLR-utbildningar och kurser riktar sig i första hand till personal på ett företag, offentlig verksamhet, äldreomsorg, myndigheter, skolor och alla som vill lära sig att rädda liv vid en olycka eller akut sjukdom.

Vid ett hjärtstopp kan hjärtat inte längre pumpa ut blodet ur kroppen, men med hjälp av HLR kan blodet pumpas runt manuellt. Svenska HLR-rådet lanserar nya utbildningar i HLR och första hjälpen vart femte år, med den senaste lanseringen i november 2021. Franklin Brand & Hälsa ger utbildning för företag och föreningar i HLR, hjärtstartare, första hjälpen och brandskydd. Genom att gå en kurs i första hjälpen och HLR kan individer lära sig att rädda liv och vara bättre förberedda för akuta situationer.

4 kvinnor övar hjärt- och lungräddning på en HLR-utbildning.

Vanliga orsaker till hjärtstopp

Hjärt- och lungräddningsträning är avgörande för att rädda liv vid plötsligt hjärtstopp. Det är viktigt att förstå de vanligaste orsakerna till hjärtstopp, såsom hjärtsjukdomar, andningssvikt och trauma, för att effektivt kunna ingripa och tillhandahålla livräddande åtgärder. Syftet med HLR-träning är att utrusta individer med kunskap och färdigheter att utföra HLR, syrgasförsörjning och defibrillering för att behandla en patient med hjärtstillestånd. HLR-utbildningar, såsom de som erbjuds av oss på Franklin Brand & Hälsa, ger en fördjupad förståelse för HLR-riktlinjer och tekniker, samt genomgång av defibrillatorns grunder.

Vikten av tidigt larm, tidig HLR och tidig chock från en defibrillator kan inte överskattas för att förbättra överlevnaden i fall av plötsligt hjärtstopp. Specifika riktlinjer och utbildningsprogram för barn finns också tillgängliga för att säkerställa lämplig behandling i händelse av hjärtstopp.