HLR utbildning

Viktig kurs. Fint utlärd!
Simon Jonsson
Simon Jonsson
1702291083
Grymt Lärorikt👍🏽
Patrick Kjärr
Patrick Kjärr
1701959422
Bra utbildning!
Olivia Ritchie
Olivia Ritchie
1701959389
Bra variation mellan teoretiska delar och praktiska övningar
Emma Tydén
Emma Tydén
1701685036
Bra och viktig utbildning
Bra och nyttigt!
Lotta de Sousa
Lotta de Sousa
1701259287
Väldigt informativ kurs. Jag känner att jag har fått ut väldigt mycket av denna utbildning
Utmärkt utbildning för HLR
Marcus Löfblad
Marcus Löfblad
1700666759
Lättsam och bra utbildning i ett enormt viktigt område.
Katarina Olsson
Katarina Olsson
1700663182
Ida Steenari
Ida Steenari
1700650594
Thomas Fredlund
Thomas Fredlund
1700650568
Ellinor Johnzon
Ellinor Johnzon
1700650560
js_loader
En brandman visar hur man lägger en medvetslös person i framstupa sidoläge.

HLR utbildning för företag, detta ingår.

Med hjälp av en brandmans erfarenhet av verkliga hjärtstopp lär vi dig och dina kollegor hur man utför HLR och använder en hjärtstartare på bästa möjliga sätt. Vår HLR-utbildning för företag innehåller följande moment:

 • Kursen ges av brandmän med många års erfarenhet.
 • Åtgärder på olycksplatsen.
 • Medvetandekontroll.
 • Övning: Hur man hanterar ett luftvägsstopp på rätt sätt.
 • Övning: Demonstration och övning av HLR-tekniker.
 • Övning: Demonstration och praktisk övning med hjärtstartare.

Pris & kostnad – HLR med hjärtstartare

För att göra våra HLR-utbildningar tillgängliga för alla typer av företag har vi satt priser på rimliga nivåer. Vi anser att alla bör ha en grundläggande kunskap om hur man utför HLR och hur man använder en hjärtstartare.

Google Betyg
5.0
159 recensioner
js_loader

Kurs:
HLR med hjärtstartare

Hjärt- och lungräddnings utbildning för företag med teoretisk och praktisk genomgång av hur man använder en hjärtstartare.

 • Antal deltagare: Max 12st.
 • Tidsåtgång: 2 timmar.
 • Plats: På er arbetsplats.
 • Instruktör: Brandman.

Pris från:

 • 5990 kr + moms.

Betalning sker efter genomförd kurs (30 dagar).

En man utför mun-mot-mun-metoden på en docka som också har en hjärtstartare kopplad på sig. Bild från utbildningen HLR med Hjärtstartare.

Varför ska företag investera i HLR-utbildningar?

Det finns flera viktiga skäl till att man bör lära sig HLR (hjärt- och lungräddning):

 1. Räddar liv: Genom att utföra HLR kan man hålla igång en persons cirkulation och syresättning tills professionell sjukvård kommer fram. Tidigare insatser ökar chanserna för överlevnad.
 2. Akut hjälp innan sjukvårdspersonal anländer: Många livshotande situationer inträffar utanför sjukhuset, och det kan ta tid för ambulansen att komma fram. Att ha kunskap och förmåga att utföra HLR kan göra skillnaden mellan liv och död.
 3. Möjliggör snabb behandling av hjärtstopp: HLR är en viktig del av behandlingen vid hjärtstopp och kan ge personen en chans att överleva innan ytterligare medicinska åtgärder kan vidtas, såsom defibrillering.
 4. Kan hjälpa nära och kära: Genom att lära sig HLR kan man vara förberedd om en vän, familjemedlem eller främling får ett hjärtstopp eller svårt andningsproblem. Att kunna agera snabbt och korrekt kan vara avgörande för deras överlevnad.
 5. Minskar risken för hjärnskador: Vid ett hjärtstopp minskar syretillförseln till hjärnan snabbt. Genom att utföra HLR kan syre återföras till hjärnan och minska risken för permanenta hjärnskador, även om överlevnaden inte alltid är garanterad.

Sammanfattningsvis är HLR en livsviktig kompetens som alla borde lära sig. Det kan göra skillnaden mellan liv och död i en akut situation och är särskilt värdefullt i de första avgörande minuterna innan professionell medicinsk hjälp kan nå fram.

Fem kvinnor som övar hjärt- och lungräddning på dockor.

Vikten av HLR-utbildning och certifiering

HLR-utbildning för företag kan vara ett viktigt inslag för att säkerställa att anställda är utbildade och kan agera vid eventuella nödsituationer som kan uppstå på arbetsplatsen. HLR (hjärt-lungräddning) kan rädda liv och det är därför viktigt att företag har personal som är utbildade och kan snabbt agera vid till exempel olyckor, hjärtstopp eller andningssvårigheter.

Vi på Franklin Brand & Hälsa erbjuder en HLR-utbildning för företag som inkluderar teoretisk kunskap om grundläggande hjärt-lungräddning och användning av hjärtstartare samt praktisk träning på dockor eller riktiga scenarier. Utbildningen kan anpassas efter företagets specifika behov och innehålla information om hur man agerar vid olika typer av nödsituationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

Genom att erbjuda HLR-utbildning för företag kan arbetsgivare visa att de tar ansvar för sina anställdas säkerhet och välbefinnande. Utbildningen kan öka medvetenheten hos de anställda om vikten av att kunna agera vid en nödsituation och kan bidra till att skapa en tryggare arbetsmiljö.